Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

LinkBack Seçenekler
Alt 08.03.2010, 16:53   #1 (permalink)

Evindar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dikkat Skolyoz ve Meslek

Merhaba kardeşlerim... yeni üye oldum ve kendi yaşamımdan yansımaları görmek beni hem hüzünlendirdi hem de mutlu etti..merak ettiğim bir konu var eminim 2 çift laf edecek kadar bildiğiniz vardır.. en azından aynı ortak paydalara sahip olduğumuzdan beni anlarsınız, ve öneride bulunursunuz...Aranızda meslek sahibi olan varmı.. varsa skolyoz oluşu kısıtlıyor mu onu..(bu arada ben 2004 kasım ayı nda ameliyat oldum omurgam düzeltildi.Elhamdülillah..) ben ünivarsiteye hazırlanıyorum derslerim küçümsenmeyecek kadar ii.. mimar olmak istiyordum hala istiyorum da ama sürekli çizim gerektiren bir meslek.. sürekli sandalyede çalışmak zorunda kalınabiliyormuş..Bu benim iç.in bir engell teşkil eder mi...? çünkü benim tanıdığım bir abla var mimarlığı bitirecek bu yıl.. çizim yapmaktan bel fıtığı olmuş 2 yerinden.. Sizce vazgeçmeli miyim..? vazgeçmek ağır bir laf... düşünüce olmaz diyorum ama bedenim dinlemiyor... ders çalışmıyorum .. sınava 1 ay kaldı.. yardım edin lütfen..
Evindar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 08.03.2010, 23:56   #2 (permalink)

bora34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart selam Evimdar;

Öncelikle geçmiş olsun.Meslek ile ilgili,Dr.Onur kulaksızoğlu da kendisinin 16 derece skalyoz olabildiğini belirtiyor sebebi ise işi gereği sürekli mikroskop başında uzunca bir süre kalması olarak açıklıyor.Fakat! bunun sorun olmadığını gerekli egzersizlerle normale döndüğünü açıklıyor.Kısacası,mesaiden arta kalan zamanı spor ile desteklenirse sorun yok demek istiyor...geçmiş olsun,başarılar.(onur kulaksızoğlu omurga cerrahisinde isim sahibi biri)
bora34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.03.2010, 17:35   #3 (permalink)

sevinç:) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

öncelikle geçmiş olsun hem çok oturmak hemde çok ayakta durmak bu ikiside belde çok acı yapıo ayakta yapılan bir meslek ama hiçbir zaman vazgeçme hangi mesleği yapmak istiyorsan onu yapp ama tabi sonradan pişmn olcaksan hiç olmasın daha ii hakkında en ama en hayırlısı olsun ama ameliyatın 6 yıl olmuş ve bir sene sonra 7 yıl olcak bence pek bir etkisi olmaz die düşünüyorumm

başarılar dilerim umarım kazanırsınn
hastane:gazi üniv. tıp fakültesi
sene:20/11/2008

Konu sevinç:) tarafından (13.04.2010 Saat 22:08 ) değiştirilmiştir.
sevinç:) isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.03.2010, 23:47   #4 (permalink)

phoenix11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

arkadaşlar bizim hastalığımızda meslek seçimi çok önemli bence, ben 2005te ameliyat olmama rağmen hala uzun süre ayakta duramıyorum ve de aynı pozisyonda uzun süre duramıyorum... bu tür etkileride göz önünde bulundurduğumuz zaman bence Evindar arkadaşımız mimarlığı okumaması daha doğru olur diye düşünüyorum çünkü okurken ya da mesleğini yaparken sağlık sorunu yaşayabilir diye düşünüyorum tabi bu kişisel görüşüm her ne kadar yaşımız itibari ile skolyoz derecesinin artması ihtimali çok düşük olsa bile, ağrılarımız olabiliyo ve bu ağrıların artmasıda bizim yaptıklarımıza yani duruşumuza ve aktivitelerimize bağlıdır... Bu nedenle seçeceğimiz meslek de bizim sağlık sorunlarımıza elverişli olmadır diye düşünüyorum, herkese geçmiş olsun
saygılarımla...
phoenix11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.03.2010, 16:54   #5 (permalink)

Standart teşekürler...

Hepinize ayrı ayrı teşekür ederim... ben elimden geleni yapacam.. iyi bir puan alıp inş. güzel bir üniversite kazanacam.. sonra baktım ki olmuyor , şartlar çok ağır geliyor bırakırım başka bölüme geçerim.. ben 6 yıl önce haydarpaşa numunede olduğum ameliyatımdan sonra yürüyebileceğimi bile düşünmüyordum.. hayalini kuramıyordum (yakşaşık 1 ay yüz üstü yattım) Şimdi yürüyorum, koşabiliyorum bile.. nefes alınca tüm vücudum sızlamıyor ayrıca (elh.)...şuan bana hediye edilen bu yaşam; eminim mimar olmadan da güzeldir /şu an olduğu gibi/.. elimden geleni yapıp kazanacam sonra da tevekkül..bu hayat her türlü kabulümdür ;)
Alt 11.03.2010, 19:19   #6 (permalink)

yeniay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

spor yapmaya özen gösterdiğin sürece problem olacağını zannetmiyorum, zira her meslekte zorluklar vardır hele de skolyz hastaları için, yatark iş icra edilemeyeceğine göre bence geçekten istiyorsan mimarlığı okumalısın, insan sevdiği işi yaparken yorulmz ve zorluklar karşısında yılmaz.

İNSANLARIN EKSİKLİKLERİ BAZEN, AYNI ZAMANDA EN GÜÇLÜ TARAFLARI OLABİLİR: AMA YETER Kİ BU EKSİKLİK KAFALARINDA OLMASIN...!
yeniay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.03.2010, 20:55   #7 (permalink)

Standart ...

fikirlerinizi paylaştığnız için teşekürler...
Alt 15.03.2010, 19:51   #8 (permalink)

Cicikıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool

Doğuştan skolyozum var 1997'den beri çalışıyorum. Skolyozu olanların uzun süre ayakta kalmasına gerektirecek işlerden kaçınması gerektiğini düşünüyorum. Uzun süre yürümeyi gerektirecek bir işte bizleri zorlar. Ben devlet memuruyum masa başında çalışıyorum. Uzun süre oturduğum zaman sırtım ağrıyor. Bunun için 20-30 dk ara ile bir kaç bel egzersizi yapıyorum. Bir fizik tedavi uzmanından bu konuda yardım alabilirsiniz. Bazen iş yoğunluğu nedeniyle koşuştarmam bir kaç yerde aynı anda olmam gerekebiliyor. Böyle zamanlarda gideceğim yerlere bisikletimle giderek kendimi koruyabiliyorum.

Sadece bunlar yeterli olmuyor tabikide. Yazın muhakak yaz tatili yapılmalısınız içinde bolca kum, deniz ve güneşin olduğu. Haftada en 1-2 defa kışın kapalı yüzme havuzu yazın mümkünse açık olanları tercih ederek yüzmelisiniz. İBB'ye bağlı bir çok kapalı yüzme havuzu %40 engelliler için ücretsiz, diğerleri için çok cüzzi fiyatlı "havuz varda biz mi germedik demeyin hemen"

Sonra çok ağır şeyler taşımamaya özen gösterin. Belki şimdi gençliğin verdiği güç ile çok zorlanmadığınız şeyler orta yaşınızda sizi gafil avlayabiliyor (şekil-a ben )

Vücudunuzu dinleyin verdiği sinyalleri önemseyin işin anahtarı bu aslında.

Herkese mümkün olduğunca sağlıklı günler diliyorum...
Alt 18.03.2010, 19:06   #9 (permalink)

Teşekürler...! : )

Dediklerinizi dikkate alacam..
Alt 12.04.2010, 20:07   #10 (permalink)

dolunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

geçmiş olsun sevdigin mesleği yapıcaksan inşllh zorluk cekmezsin ben de daha okuyorum bitırınce hastanede masa başı çalışıcam ama bana zarar verir mı vermez mı bilmiyorum yaşayıp görücez sağlıcaka kalın...
dolunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler

Ana Sayfa

Forum

Arşiv

Facebook
Twitter
RSS

Kayıtsız Üye Çıkış yap
Skolyoz-Forum.com sayfalarında yer alan her türlü bilgi sadece aydınlatma amaçlıdır. Sitemiz doktorunuzun yerini almayı hedeflememektedir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir.Site içeriğinde bulunan sağlık bilgileri reçete özelliği taşımaz. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için, hasta ve doktorun yüz yüze gelmesi gereklidir. Sağlık sayfalarında verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.