Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Menü » Skolyoz Destek Grubu > Skolyoz Hakkında Genel Bilgi > Basında Skolyoz » törpüleme yöntemi ve skolyozlu hayatım

LinkBack Seçenekler
Alt 28.12.2009, 12:01   #1 (permalink)

yeniay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Göz Kırp törpüleme yöntemi ve skolyozlu hayatım

merhaba arkadaşlar. ben 24 yaşındayım ve doğuştan skolyoz hastasıyım. 1.5 yaşında doktor tarafından farkedilmiş hastalığım. ama fiziksel açıdan hiçbirşey belli değilmiş. yani bu hastalik ergenlik döneminde belirginleştiği için maalesef teşhiste geç kalınmış olabiliyor. 8 yaşımdayken kemiğin eğrilmesini durdurma amaçlı bi ameliyat geçirdim. yani omurga kemiğinin yanına destek koyuyorlar. bunu genelde platinle yapıyorlar ama benim doktorum daha doğal oması için kalçamın üstünden aldıkları bir kemiği destek olarak kullandıklarını söyledi. yaklaşık 3 ay falan süeter şeklinde bir alçıyla dolaştım. ama her hareketi yapanilkiyordum. bisiklet sürmek koşmak, vs. sadece alçılı olduğum için ip atlamama annem izin vermiyordu. neyse o zamanlar fiziksel açıdan belirgin bir bozukluk yoktu. ta ki 12 yaşıma kadar. ergenliğe girilen o yaşlarda gençlerin fiziksel görüntülerine ne kadar değer verdiğini bilirsiniz. işte böyle bir dönemde kemiklerin irileşmesiyle daha belirgin hale gelen bu hastalık etrafımdakilere belli etmemeye çalişsamda beni yedi bitirdi. ama kendime şöyle bir söz verdim: bu hastalığın hayatımı engellemesine izin vermicektim ve öylede yaptım okuluma devam ettim. doktorum 16 yaşımda tekrar yapılacak bir ameliyatla düzeltme yapabileceklerini söyledi. bütün umudumu o güne bağlamıştım. o gün geldiğinde doktorum haluk aguş bana iki seçenek sundu. biri kürek kemiğindeki çıkıntıyı törpülemek suretiyle fiziksel görüntüyü biraz daha düzeltmek. diğeri ise ense kökünden kuyruk sokumuna kadar vida yakmak suretiyle tamamen düzeltme. tamamen düzelmesini istesemde o ameliyatın risklerini öğrenmemle birlikte diğerine razı olmak zorunda kaldım. riskleri suydu: omurga kemigi cok hassas bir yer oldugu ıcın ameliyat sonrasında çeşitli uzuvların sakat kalma ihtimali vardı. bir de ameliyat başarılı gecse de hayatımın kalan kısmını baston yutmuş gibi geçireceğimi eğilip ayakkabımı bile bağlayamacağımı söyledi. tabi vazgeçtim. diğer ameliyatı oldum. biraz isteğe bağlıydı. çünkü doktorum artık bundan sonra en fazla 2 cm lik daha eğrilme olabileceğini söyledi. ben yine de oldum ameliyatı çünkü 1 mm lik düzelme bile benim için çok önemliydi. ameliyattan sonra çok ağrılarım oldu. ailem tabi ağrı çekmeme çok üzüldüler. babam değdimi kızım bunca çektiğin acıya dedi. bende: değdi babacım şimdiki aklım olsa yine olurdum bu ameliyatı dedim.ameliyattan sonra sadece kürek kemiğimde değil sanki tüm vücudumda bir düzelme oldu. daha bir dengeye girdi sanki. Allahın hikmeti. ağrılarım birkaç ayda geçti. şu an cok ayakta kalınca biraz ağrım oluyor. fiziksel açıdan eğriliğim hala belli ama sadece görüntü açısından bana rahatsızlık veriyor o kadar. ona da alıştım artık. üniversiteyi kazandım öğretmen oldum atamamı bekliyorum. hayatımdan mutluyum. varsın eğri duralım, biz de doğru konuşup aradaki açığı kapatırız. ameliyat olamktan korkan arkadaşlar sakın korkmayın. şimdi bana 1 cm daha düzelmen için ameliyat olman gerek deseler hiç düşünmeden olurum. sağlığımıza kavuşmak için biz elimizden geleni yapalım gerisini Allaha bırakalım. size acayip acayip bakan insanlara aldırmayın. onlar önce dönüp kendilerine baksınlar. onların kendisiyle gocuntusu var demek ki, kendilerini başkalarının kusurlarını görerek rahatlatmaya çalışıolar. siz ailenize sevdiklerinize bakın. annem bana birgün; bana hiç eğriymişsin gibi gelmio, ben seni normal görüyorum kızım alıştım heralde ondan dedi. bu beni çok mutlu etmişti. bizi beğenen böyle beğensin, arkadaşlar hepinize Allahtan şifa diliyorum. şu azmi hocaya gitmeyi bile düşünmeye başladım daha düzelme imkanım varsa öğrenmek isterim
yeniay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28.12.2009, 21:40   #2 (permalink)

ruhengiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

o kadar guzel seyler yazmissinizki.ayni bende sizin gibi dusunuyorum.bende oyretmen olucam yakinda
ruhengiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.12.2009, 18:04   #3 (permalink)

teşekkür edrim meslektaşım aslında paylaşıcak o kadar çok şey var ki, bunları anlatırken bunları gerçekten anlayan insanların olduğunu bilmek huzur verici.
Alt 06.02.2010, 22:25   #4 (permalink)

ozlembicer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

allah sanadaa sifa versın cnmm cokk gsl olmuss bizi begenen bole begensınn cokk haklısınn
ozlembicer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.2010, 00:14   #5 (permalink)

_glcn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ..

''varsın eğri duralım, biz de doğru konuşup aradaki açığı kapatırız.''

buna bayıldım gerçekten .. çok çok geçmiş olsun.. yüreklerimizden çiçekçiklerimiz eksik olmasınn.. ))
_glcn_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.2010, 17:15   #6 (permalink)

sevinç:) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hayata pozitif bakman çok gsl tebrik ederim seni ama baya bi cerasetlisin 1 cm düzelme bile olsa yine ameliyat olurum bu beni biraz şaşırttı açıkçası ,skolyoz yokmuş gibi yaşamak çok gsl ne kadar aldırmıyorum desekte bazen oluyoki etraftaki insan lar insanı yerin dibine koyabiliyorlar ameliyatdan önce şölesin şuran eğri falan filan ameliyatdan sora ise işte sanki azda olsa eğrilik kalmış bu beni delirtiyoAllah sendeki ceraseti inş ameliyat korkan arkadaşlarımızada nasip eder (amin)çok ama çok geçmiş olsun
hastane:gazi üniv. tıp fakültesi
sene:20/11/2008
sevinç:) isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.02.2010, 01:07   #7 (permalink)

Musician - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

öncelikle geçmiş olsun...bende tam 10 yıl önce skolyoz ameliyatı geçirdim...Derecem baya bi düştü ama bahsettiğiniz kürek kemiğindeki çıkıntı bende de kaldı.Doktorum taa o zamanlar bunun yarısını düzeltebileceğini söylemişti fakat ben yşım ufak olduğu için korktum cesaret edemedim...Bu 10 yıllık süreç içinde aklımın bi yerinde kaldı o ameliyat...Kendimden sıkıldıkça aynada sırtıma bakıp o çıkıntıyı gördükçe ulan keşke olsamıydım acaba diye diye kendimi yerdim...Hatta bikaç kez yaklaştım bu ameliyata ama hep arkadaşlarım vazgeçirdi.Baktım en sonunda olmayacak böyle ben ne kadar kaçsamda aynanın tekinde görüyorum kendimi hem psikolojimi bozuyor hem kendime güvenimi zedeliyor cesaret edip bu ameliyatı olmaya karar verdim...Sonuçta insan her türlü sağlığı için elinden geleni yapmalı ve gerisini Allaha bırakmalı...3 Eylül 2009 da ibni sina hastanesinde doktorum Tarık Yazar a ameliyatı yaptırdım...3 eya 4 er cmlik 4 tane kaburga parçası çıkarıldı çıkıntının olduğu yerden...6 hafta çıkıntıyı iyice bastırmak için plastik korse kullandım.Ameliyatla ilgili hiç bir ağrım olmadı fakat plastik korse ameliyat bölgesine baskı yaptığı için baya bi can yaktı...bu ameliyatı ben istediğim için 6 hafta ağlamadan sızlamadan dayandık napalım doktor tamam artık korse takma dediğinde yeniden doğdum Sonuç olarak doktorun dediği gibi çıkıntının yarısı geçti ve şu an daha iyi bir görüntüye sahibim hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak kendimi baya bi rahatlamış görüyorum asla pişman deilim keşke 10 yıl beklemeseydim diorum ama birazda kader-kısmet bu işler arkadaşın dediği gibi 1 cmlik deilde doktor gel 5 cm daha indiriyim dese giderim valla (1 cm ye değmez yahu) demem o ki sağlığınız için elinizden geleni ardınıza koymayın risk olmadıkça denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum ...
Musician isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.02.2010, 17:22   #8 (permalink)

bende lafın gelişi bir cm dedim zaten. sonuçta daha kotu duruma dusmeyecegime inandığım anda gözümü kırpmam, sonuçta ameliyat ağrıları gelir geçer, o acılar yüreğimizdekiler kadar acıtmazki canımızı...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler